tiistai 17. joulukuuta 2013

Joulupiparit

Joulukuun toinen piparitaikina, eikä muuten vielä viimeinen; kyllä näitä siihen malliin syödään ennen joulua. Tämä on vanha luottotaikinani, joka on erittäin helppo kaulita ja ehkä koostumukseltaan jotenkin parempi (siis raakana syötynä) kuin aikaisempi Kuninkaiden piparkakkujen taikina. Valmiinahan nämä maistuvat kaikki suunilleen samanlaisille.


Joulupiparit

450 g voita
3 dl siirappia
3 dl sokeria
12 tl (= 4 rkl) mausteita; kaneli, kardemumma, piparkakkumauste...
3 munaa
18 dl vehnäjauhoja
3 tl soodaa

Sulata rasva kattilassa, sekoita joukkoon sokeri, siirappi ja mausteet. Anna kiehua hiljaalleen pari minuuttia sekoittaen koko ajan. Nosta kattila jäähtymään ja lisää munat, kun taikina on jäähtynyt. Sitten perään jauhot, joihin sooda on sekoitettu. Sekoita tasaiseksi vaikka käsin, on aika raskas iso taikina. Nostele elmukelmun sisään parissa erässä, painele littanaksi ja jäähdytä ulkona/jääkaapissa. Paistele piparit seuraavana päivänä 175-200 asteisessa uunissa 6-8 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti