sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Hummingbird-kakku



Hummingbird cake (kolibrikakku!) on amerikkalainen kookos-ananas-banaanikakku, joka muistuttaa vähän perinteistä porkkanakakkua. Usein tämä on tehty täytekakun tyyliin eli pohja on jaettu kolmeen osaan ja täytettä on laitettu sekä väliin että päälle, mutta minä tein nyt piirakkamallisen kakun neliön muotoiseen uunivuokaan. Tuleekohan kakun nimi siitä, että kolibrit elävät seuduilla, joilla kasvaa myös ananas, banaani ja kookos? Jokin trooppinen makuelämys tästä kyllä tuli eikä minua oikeastaan haitannut edes se, että en juurikaan tykkää ananaksesta. Tämä oli ihan oikeasti hyvää. Perinteiseen hummingbirdiin kuuluisi myös pekaanipähkinät, mutta vähän aikaa katseltuani niiden kilohintoja K-kaupassa jätin suosiolla tuon herkun hankkimatta.

Hummingbird-kakku

4 dl vehnäjauhoja
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 sitruunan kuoriraaste
1 tl kanelia
1 dl kookoshiutaleita
1 tlk ananasmurskaa
2 banaania
2 munaa
1½ dl ruokaöljyä

Tuorejuustokuorrutus:
50 g pehmeää voita
n. 2dl tomusokeria
200 g sitruunatuorejuustoa

Pinnalle:
kookoshiutaleita

Sekoita vehnäjauhot, sokerit, leivinjauhe, sitruuannkuoriraaste, kaneli ja kookoshiutaleet kulhossa. Valuta ananasmurska siivilässä. Soseuta banaanit haarukalla.
Sekoita hedelmien joukkoon munat ja öljy.
Lisää kuivat aineet.
Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Levitä taikina voideltuun ja leivinpaperilla vuorattuun korkeaan uunipeltiin/piirakkavuokaan, n. 20 x 20 tai vähän isompi.
Paista 175 asteessa n. 35 min.

Anna jäähtyä ja kumoa leikkuulaudalle.

Sekoita kuorrutuksen aineet kulhossa, mutta älä vatkaa liikaa, ettei kuorrute tule liian löysäksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakkulevyn pinnalle. Ripottele päälle kookoshiutaleita ja leikkaa annospaloiksi.

1 kommentti:

  1. Kauan sitten tallensin tämän kolibrikakun ohjeen, mutta tänään vasta sain aikaiseksi kokeilla. Tulee aina leivottua jotain tuttua ja turvallista. Mies sanoi heti, että jatkoon 😅
    Hyvää oli, suosittelen.

    VastaaPoista