perjantai 1. helmikuuta 2013

Snickers-ruudut


Minulla on menossa täydellinen reseptilaatikon siivousurakka. Vuosien saatossa Yhteishyvän ja Pirkan ja ties mitä muita ruokalehtiä on kertynyt ihan älyttömästi, enkä varmasti tee niillä kaikilla mitään. Osassa saattaa olla joku mielenkiintoinen resepti, muut vaan vievät tilaa. Niinpä aion selata kaikki läpi ja kokeilla kaikki sellaiset reseptit, joista olen kiinnostunut. Säästän vain parhaat.

Vaikka tässä piirakassa oli vähän työtä, niin lopputulos kyllä palkitsi kaiken! Snickers-ruutujen ohje löytyi Pirkasta 5/1999. Tämä ohje ei joutunut paperinkeräykseen.


Snickers-ruudut

Pohja:
150 g rasvaa
2 munaa
3 dl sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1½ dl maitoa

Kolakastike (tein tämän tuplana, ei olisi riittänyt muuten)
1 dl fariinisokeria
1 dl vaaleaa siirappia
1 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
100 g voita
2-3 dl suolapähkinöitä

Suklaakuorrutus:
150 g voita
4 rkl vahvaa kahvijuomaa
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
7 dl tomusokeria

Pinnalle: suolapähkinämurua

Sulata rasva. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot, voisula ja maito. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä. Minä kostutin vielä kakkulevyn muutamalla ruokalusikallisella kahvia, ettei vaan tulisi kuivaa (kuten tyypillisesti mokkapalat tahtova olla).

Kolakastike: Sekoita fariinisokeri, siirappi ja kerma kattilassa ja anna kiehua 10 - 15 min. Ota kattila liedeltä, anna jäähtyä pari minuuttia ja lisää joukkoon vaniljasokeri ja rasva. Anna jäähtyä hieman ennen kuin kaadat jäähtyneen pohjalevyn päälle. Rouhi suolapähkinät ja ripottele kolakastikkeen päälle.Voit säästää pari kourallista suolapähkinöitä koristeluun.

Suklaakuorrutus: Sulata rasva kattilassa. Lisää muut aineet samalla sekoittaen ja kuumenna seos kiiltäväksi, mutta älä keitä. Levitä kuorrute levylle kolakastikkeen ja pähkinärouheen päälle. Ripottele pinnalle vielä vähän suolapähkinärouhetta ja laita sitten viileään kiinteytymään. Leikkaa ruuduiksi kylmänä.


2 kommenttia:

  1. Tämä justiinsa on Isoveljen lempikakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvasin, että kyse on samasta, olit kuvaillut sen niin hyvin =).

      Poista