maanantai 11. helmikuuta 2013

Maapähkinävoi voi voi... blondie

Blondien resepti löytyi Vatsasekaisin Kilinkolin -blogista, jonne se taas oli löytänyt tiensä Pipsa Hurmerinnalta. Sen verran olen yllytyshullu, että ei muuta kuin testaamaan. Mutta nyt tuli valitettavasti pieni pettymys. Olen jo aiemmin todennut, että maapähkinävoi ei sitten ole minun juttuni. Mutta kuinka monta kertaa minun on hakattava päätä seinään, ennen kuin uskon sen! Tätä voi kutsua makeaksi, kovin makeaksi, eikä tuo vadelmahillo parantanut sitä kyllä ollenkaan. No näitäkin kokemuksia tarvitaan!


Maapähkinävoi-vadelmablondie
  • 100 g voita
  • 1 dl maapähkinävoita
  • 2½ dl fariinisokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
Pinnalle:
  • 1 dl maapähkinävoita
  • 1 dl vadelmahilloa
  • valkosuklaahippuja tai suolapähkinöitä

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Sulata voi kattilassa, sekoita kattilaan maapähkinävoi ja käännä liesi pois päältä. Lisää sokeri ja sekoita kunnes sokeri on sekoittunut ja sulanut voin sekaan. Anna seoksen jäähtyä hetki, jottei se kypsennä kananmunaa. Lisää sitten muna ja vanilja. Sekoita. Lisää jauhot ja suola ja sekoita nopeasti.
Vuoraa vuoka (n. 20 cm x 20 cm) leivinpaperilla. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Tiputtele taikinan päälle maapähkinävoiklönttejä ja vadelmahillolusikallisia. Marmoroi pinta lusikalla pyörittelemällä. Paista 22-25 minuuttia. Koristele suklaahipuilla ja suolapähkinöillä. Jäähdytä, ennen kuin leikkaat paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti