keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Liikaa suklaata piirakassa

Pirkka 1-2/2013 -lehdessä oli suklaa-hasselpähkinäpiirakan ohje. Halusin testata tätä, koska minulla on nyt muutenkin menossa projekti "säästän vain ne reseptit, joista oikeasti pidän" ja loput heitän pois. Reseptilaatikkoni täyttyy uhkaavasti ja vyöryää yli äyräiden. Minua kiinnosti myös piirakkapohjan suuri kahvipitoisuus; yleensä kaikki missä on kahvia, on hyvää. Suklaa-hasselpähkinäpiirakka oli ihan siinä ja siinä suuren suklaapitoisuutensa vuoksi. Lähes liikaa, liian voimakasta ja liian tummaa. Siitä huolimatta, että koristelin piirakan valkosuklaalla. Ei silti läpeensä paha, tuli tämä iltaan mennessä syödyksi ja viimeiset valitti, kun eivät saaneet tarpeeksi. Mutta tosiaan tätä pystyi syömään vain palan kerrallaan.



 Suklaa-hasselpähkinäpiirakka

2 munaa
2 dl sokeria
100 g rasvaa
3 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhoja (laitoin vajaan, en tykkää suklaisesta...)
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria (laitoin ainakin ruokalusikallisen)
2 dl kahvia

Kuorrutus:
½ purkkia Nutella -levitettä (laitoin lähes koko purkin)
vajaa levy suklaarouhetta
hasselpähkinöitä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt rasva.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen hieman jäähtyneen kahvin kanssa.Taikina jää aika löysäksi.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 30 cm). Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. (Kostutin valmiin pohjan vielä ylimääräisellä kahvilla, ettei olisi jäänyt liian kuivaksi ja se oli hyvä ratkaisu.)

Lusikoi suklaalevite pursotinpussiin tai pieneen muovipussiin. Leikkaa pussiin pieni aukko ja pursota levite piirakan päälle raidoiksi.

Koristele piirakka suklaalla ja pähkinöillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti