tiistai 12. helmikuuta 2013

Aito ja alkuperäinen suklaa-rahkakääretorttu

Joskus muinoin, eli noin 20 vuotta sitten ainakin, oli Ohrakas-jauhopaketissa suklaakääretortun ohje. On siellä sellainen vieläkin, mutta kun se ei ole aito ja alkuperäinen. Tämä on:

Suklaa-rahkakääretorttu

4 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl ohrakas-jauhoja
2 rkl kaakaojauhoa
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 dl kermavaahtoa
1 tlk rahkaa
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, lisää sitten  keskenään sekoitetut kuivat ainekset. Levitä uunipannulle (voidellulle) leivinpaperille ja paista 225 asteessa n. 6 minuuttia. Anna jäähtyä
Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi, lisää rahka ja sokerit. Levitä pohjalle ja rullaa. Anna seistä kylmässä ennen leikkaamista.
Kuvan kääretorttuun laitoin vielä kirsikkahilloa kermarahkan lisäksi, mutta se ei kuulu aitoon ohrakas-kääretortun reseptiin ja parempi tämä onkin ilman mitään hilloja. Minun vain oli päästävä eroon kirsikkahillon jämistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti